VANLIGA FRÅGOR

1. När kan jag ansöka?

Nu!

Ny kursinformation/avtalsvillkor och ansökningsblankett för nästa kursstart den 4 september 2023 finns nu på webbplatsen.

Om du vill att vi ska skicka en ansökningsblankett till dig per post kan du mejla du din postadress till info@studioblue.se.

 

2. Kostar det något att ansöka till Ljudtekniker/Producentlinjen vid Studio Blue?

Nej det är helt gratis att ansöka.

 

3. Är det svårt att bli antagen?

Det beror på hur många som söker. Det är inte bara tidigare utbildning och erfarenheter som spelar roll utan även intresse, ambition och lämplighet.

 

4. Vad skiljer Ljudtekniker/Producentlinjen vid Studio Blue från andra utbildningar inom området?

Verksamheten vid Studio Blue grundar sig på ett genuint intresse för musik, en vetenskaplig grundsyn och unika kursplaner för att ge varje studerande bästa tänkbara förutsättningar för kreativt skapande och framgång i branschen.

 

Studio Blue är en av Sveriges äldsta, modernaste och mest välrenommerade skolor inom musik, musikproduktion och ljudteknik med egen forskning och en rad samarbetsprojekt med andra branschaktörer. 

 

Claes Wettebrandt, som även är sångforskare och sångtränare, har arbetat med att utveckla sångsound och röstteknik för olika artister; exempelvis Peter Jezewski under produktionen Friends Connection med Carola, Mikael Rickfors, Robert Wells med flera.

 

5. Kan jag få hjälp att ordna bostad?

Skolan hjälper dig gärna med bostadstips men har inga egna bostäder att erbjuda. Som tur är brukar dock ingen behöva avstå från sin plats på Studio Blue på grund av bostadsbrist. Några bor tillfälligt hos vänner eller släktingar eller hyr i andra hand medan en mer permanent bostad ordnas.

 

6. Vad händer om jag ansöker till Studio Blue utan att veta om jag får studiemedel genom CSN?

Du är självklart lika varmt välkommen att studera vid Studio Blue vare sig du är berättigad till studiemedel genom CSN eller inte. Ur skolans synvinkel spelar det ingen roll hur du finansierar dina studier men de flesta gör det genom CSN.

 

Om du endast är berättigad till studiemedel genom CSN för en begränsad del av studietiden eller om du har andra ekonomiskt försvårande omständigheter, kan skolan i vissa fall hjälpa dig med ett individuellt upplägg enligt förmånliga villkor. Ansök som vanligt och ta upp detta i ditt personliga brev så hjälps vi åt att hitta en lösning som fungerar för dig.

 

7. Kan jag dela upp betalningen av studerandeavgiften?

Ja, studerandeavgiften består av fyra terminsavgifter. 

Varje terminsavgift är uppdelad i två delar på 5 900 respektive 33 900 kronor.

 

8. Kan jag få rabatt om jag förskottsbetalar hela kursavgiften?

Ja, vid förskottsbetalning av två terminsavgifter får du totalt 1 500 kronor i rabatt.
Vid förskottsbetalning av fyra terminsavgifter får du totalt 6 000 kronor i rabatt.

 

Ytterligare information om förskottsbetalning ges vid den personliga antagningsintervjun.