Varmt välkommen att kontakta oss

Vi har telefontid på tisdagar klockan 14.00 – 15.30 men vi  svarar även övriga tider när vi kan. Telefonsvararen avlyssnas flera gånger per dag.

 

Du når oss på:
Telefon
08-39 00 27
E-post
info@studioblue.se
Postadress
Studio Blue
Sandsborgsvägen 44 A
122 33  Enskede

 

Hitta hit

Studio Blue ligger på Sandsborgsvägen 44 A i Enskede med goda kommunikationer, några minuters gångväg från tunnelbanehållplats Skogskyrkogården.

 

Hitta till oss med hjälp av Google Maps

Hitta till oss med hjälp av Eniro

 

Tunnelbana: Ta gröna linjen 18 till hållplats Skogskyrkogården. Gå ut genom den enda utgången och ta omedelbart till vänster nittio grader på Sockenvägen. Gå något hundratal meter fram till Sandsborgsvägen och ta till vänster in på den.

 

Bil: Kör Nynäsvägen mot Nynäshamn. Passera Globen och ta andra vägen till höger fram till ett trafikljus; ta omedelbart nittio grader till vänster in på Sockenvägen. Ta sedan första vägen till höger som är Sandsborgsvägen.

Vi har gratis parkering.

 

Karta:

 

 

 

Studio Blue Forum

Våra studerande och tidigare studerande kan använda vårt forum.
Forum

Medarbetare

Medarbetarna vid Studio Blue har dokumenterad kompetens, gedigen erfarenhet och ett brinnande intresse för musik, musikproduktion och ljudteknik.

 

Claes Wettebrandt

Claes Wettebrandt

Claes har sedan 1980-talet forskat i musikalisk interpretation, musikproduktion och ljudteknik samt arbetat som musiker, studiomusiker, arrangör, musikproducent och ljudtekniker. Parallellt har han varit lärare i olika ämnen inom musik, musikproduktion och ljudteknik samt har byggt upp flera inspelningsstudior. Han är också multiinstrumentalist: sång, piano, bas, trummor och gitarr, tidigare även trombon. Vidare är Claes ordförande i Ljudtekniska Sällskapet. I sin strävan att utveckla musiken som konstart och riva de olyckliga gränser som finns mellan musik och ljudteknik gästföreläser Claes vid olika universitet och skolor samt skriver kursmateriel och artiklar för fackpressen. Under mitten av 1980-talet grundade Claes Studio Blue där han sedan dess är verksamhetsansvarig och arbetar som musikproducent och lärare i ljudteori, musikproduktion och musikkunskap.

 

Jonas Karlsson
Jonas Karlsson

Jonas har studerat musikvetenskap vid Stockholms universitet och arbetat med ljudteknik i studio och PA-sammanhang. Vidare spelar han gitarr och bas samt komponerar, företrädesvis hårdrock och elektronisk musik. Jonas har stor erfarenhet av datorbaserad ljudteknik och syntprogrammering. Sedan början av 2000-talet arbetar Jonas som ljudtekniker och lärare i datorbaserad ljudteknik, inspelningsteknik och musikproduktion vid Studio Blue.

 

Eleonora Wettebrandt
Elenora Wettebrandt

Eleonora är pianopedagog och konsertpianist med erfarenhet av allt ifrån att undervisa nybörjare och utbilda pianopedagoger till att ge pianokonserter. Sedan mitten av 1990-talet arbetar Eleonora som lärare i musikkunskap och piano vid Studio Blue. Som konsertpianist har hon framför allt framträtt med repertoar från romantiken. Under senare år har hon intresserat sig allt mer för olika genrer inom populärmusiken.

 

Max Nyström
Max Nyström

Max har studerat musikvetenskap, är gitarrist och frilansare som ljudtekniker och musikproducent. Sedan 2013 undervisar han i datorbaserad ljudteknik, inspelningsteknik och musikproduktion vid Studio Blue där han också är ljudtekniker och producent.

 

Tomas Rosenberg
Thomas Rosenberg

Tomas har en bakgrund som musiker, musikproducent och ljudtekniker och har arbetat både med PA-teknik, studioproduktion och studio. Som gitarrist och sångare har han spelat i coverband. Under namnet Dreamstruck är han låtskrivande producent tillsammans med Fredrik Tjerneld. Tillsammans med Glen Eriksson, Loi Albringer och Martin Wiik ingår Tomas i ett låtskrivarteam som också driver studior genom produktionsbolaget Reflection Music som arbetar med en rad internationella artister, skivbolag och förlag. Tomas var huvudlärare i datorbaserad ljudteknik vid Studio Blue 2007–2013 och är nu gästföreläsare.

 

 

Studio Blues ledningsgrupp

Ledningsgruppen ansvarar för att konst- och kulturutbildningen Ljudtekniker/Producentlinjen genomförs enligt förordningen SFS 2013:871 och enligt de föreskrifter och beslut som har meddelats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Ledningsgruppen
– antar sökande
– utfärdar utbildningsbevis
– ansvarar för att ett systematiskt kvalitetsarbete bedrivs så att utbildningen utvecklas
– beslutar om åtgärder för intern och extern kompetensutveckling
– initierar och verkar för olika former av samarbete med externa branschaktörer.

 

I ledningsgruppen ingår Claes Wettebrandt, Jonas Karlsson och Eleonora Wettebrandt samt Svante Granqvist och Alexander Kassberg.

 

Svante Granqvist
Svante Granqvist

Svante är universitetslektor vid Karolinska Institutet, KI, och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Han disputerade 2003 på datorbaserade metoder för röstanalys, forskar om röstproduktion på KI och är programansvarig och lärare på tekniskt basår på KTH. Han har undervisat på KTH sedan 1991 om bland annat matematik, fysik, elektronik, akustik och högtalarkonstruktion. Vidare är Svante är engagerad i Ljudtekniska Sällskapets styrelse och tekniksektion där han bland annat utvecklar testmetoder för ljudteknisk utrustning och inspelningar. Svante är också en återkommande gästföreläsare på Studio Blue om bland annat signalbehandling, akustik och röstfysiologi.

 

Alexander Kassberg
Alexander Kassberg

Alex gick ut Ljudtekniker/Producentlinjen vid Studio Blue 2011. Idag är han studiochef på produktionsbolaget Pretty Production som gör ljudproduktion för radio, tv och webb. Parallellt är han studioansvarig ljudproducent på Prettys moderbolag Lexter där han jobbar med ljuddesign i offentliga miljöer. Alex har bland annat producerat ljud till Åhléns, Mood Stockholm, Swedbank, Viking Line, PUB, Coop, Ica, Fritidsresor och Telenor. Han har också ljudlagt långfilm och dokumentärfilm samt producerat musik till TV, exempelvis Bullseye på TV4.

De senaste 10 åren har Alex producerat hård techno under alias som Despairful Tomorrow och Starving Insect. Lika länge har han varit aktiv som DJ. Han har också ett metal-band som heter Vanhävd tillsammans med Jonas Karlsson och ett par gamla Studio Blue-elever. Alex har varit lärare i datorbaserad ljudteknik på Studio Blue och är nu ledamot i Studio Blues ledningsgrupp samt återkommande gästföreläsare.